Metadataweek

16 oktober 2020

Metadataweek

Een belangrijk, maar onzichtbaar facet van het maken van een nieuwe website is het garanderen van een goede vindbaarheid. Daartoe kan je zoekwoorden aan pagina’s toevoegen, de zogenaamde metadata. Een week lang hebben we niets anders gedaan dan deze voor de webbezoeker onzichtbare woorden invoeren. Hopen maar dat ze later goede diensten bewijzen. Daarna hebben we deze virtuele wereld snel weer verruild voor de realiteit van al het andere werk, als emails en collectiebeheer.

Permalink

Promotie door Amsterdam&Partners

3 oktober 2020

Promotie door Amsterdam&Partners

Goede Instagram actie door de marketingafdeling van Amsterdam gericht op de stadsbewoners om ze naar de musea te krijgen: #thuisinams #uitinams #hoegaathetmet #museum #pipemuseum #amsterdampipemuseum.
Je swipet tussen vier foto’s van ons museum en leest dan in een korte quote hoe een bezoekje eruit ziet, wat je kan leren en waarom jij Amsterdam Pipe Museum móét bezoeken. Ziet er leuk uit! Hopen dat veel mensen het zien en delen. Kijk zelf vast op deze link.

Permalink

Eind jubileumjaar

1 oktober 2020

Eind jubileumjaar

Toen wij op 1 oktober 2019 de mijlpaal bereikten van ons vijftigjarig bestaan, waren wij vol energie om er een echt feestjaar van te maken. Memoreren wat wij in een halve eeuw bereikt hebben qua collectie, onderzoek, het beeldschone museum. En steeds weer persimpulsen geven om het Amsterdam Pipe Museum beter op de kaart te zetten. Helaas, al die plannen werden door Covid-19 verstoord. Vijftig weken later zullen alleen de dagboekjes die Don Duco schreef als herinneringen aan gedenkwaardige wapenfeiten het feestjaar nog in herinnering brengen. Alle publieksactiviteiten werden getorpedeerd door de Covid-beperkingen. Ons museum moet met de andere Nederlandse musea wachten op nieuwe kansen als het virus is uitgeraasd. Pas dan zal een normale gang weer ruimte voor cultuur geven. Even geduld dus nog.

Permalink