Best wishes for 2015

31 december 2014

Best wishes for 2015

Met de beste wensen voor een goed en gelukkig 2015 en een aangename kerstvacantie.

Permalink

Onze beoordeling op Tripadvisor

20 december 2014

Onze beoordeling op Tripadvisor

Begin dit jaar zijn wij gestart met een pagina op Tripadvisor, de bekende website met reizigers beoordelingen van hotels en attracties. Onder de Amsterdamse attracties staat de Prinsengracht reeds op nr. 4. Opmerkelijk is dat het Amsterdam Pipe Museum binnen een jaar is opgeklommen tot nummer 25 in de lijst van 245 attracties! De reacties en beoordelingen die bezoekers van ons museum achterlaten zijn hartverwarmend: verrassend, boeiend, interessant, sfeervol, verborgen juweeltje en meer. Lees zelf wat bezoekers ervan vinden op http://www.tripadvisor.nl/Amsterdam_Pipe_Museum-Amsterdam

Permalink

Link naar IAmsterdam

6 december 2014

Link naar IAmsterdam

In de sfeervolle ambiance van een historisch Amsterdams grachtenhuis, toont het Amsterdam Pipe Museum een overzicht van mode en design in rookpijpen. De expositie omvat een periode van 2500 jaar, met spannende objecten uit vijf continenten.

Wereldberoemde pijpencollectie: De collectie is het levenswerk van een serieuze verzamelaar die in veertig jaar ’s werelds meest vermaarde pijpencollectie bijeenbracht. De mogelijkheid van een persoonlijke rondleiding over de bel-etage van het huis van de verzamelaar maakt je bezoek tot een onverwachte belevenis.

Het ontstaan van de tabakspijp: Het museum toont de tabakspijp vanaf haar ontstaan bij de Amerikaanse indianen ruim 500 jaar voor Christus tot heden. Variërend van de beroemde lange Goudse kleipijp tot kunstzinnige pijpen uit de negentiende eeuw, gesneden uit meerschuim en hout. Prachtig zijn de handbeschilderde porseleinen pijpenkoppen met miniaturen uit het Duitse taalgebied. Vooral de Franse rokers staan bekend om de kleine kunstwerkjes waar zij hun tabak uit rookten: portretten van beroemde tijdgenoten die de persoonlijke interesse van de roker uitbeelden. Zo wordt de pijp van een eenvoudig gebruiksartikel verheven tot een conversation piece.

Europese pijpen en etnografisch rookgerei: Naast Europese pijpen toont het museum etnografisch rookgerei uit meer dan zestig landen. Opvallend zijn de Turkse waterpijpen, de enorme ceremoniële Afrikaanse pijpen, fijngesneden Maori-pijpen of kostbare Chinese opiumpijpen. Elke cultuur heeft zijn eigen vormen, aangepast aan de lokale rookgewoonten en tradities, die het museum toont aan de hand van pijpen en rokersattributen.

De museumwinkel in het souterrain is een onverwacht El Dorado, voor pijprokers en voor bezoekers die op zoek zijn naar iets unieks: van rokerskitsch tot design. En voor wie meer diepgang zoekt, is er een keur aan publicaties.

Kijk voor meer informatie op IAMSTERDAM.COM

Permalink