Merkencollectie gefotografeerd

24 maart 2017

Merkencollectie gefotografeerd

Als laatste sessie van de winterse fotografieronde worden deze week uit onze studiecollectie bodemvondsten de merken van de ovale pijpen gefotografeerd. Dodelijk saai zijn ze, deze nog geen halve centimeter grote merkjes op de hiel van de pijpenkop. De close-up foto's gemaakt met een speciale macro-lens zorgen ervoor dat je ze tot in het kleinste details kunt bestuderen. In combinatie met het standaardwerk over de Goudse pijpenmerken van Don Duco biedt het Amsterdam Pipe Museum straks unieke informatie. Met dit studiemateriaal kan de archeoloog, amateur of niet, pijpvondsten en grondlagen zo exact determineren.

Permalink

Het nieuwe watermerk rukt op

17 maart 2017

Het nieuwe watermerk rukt op

Inmiddels is het drie jaar geleden dat ons museum van Pijpenkabinet werd omgedoopt in Amsterdam Pipe Museum. In onze collectiedatabase zijn de watermerken van de foto's echter nog niet bijgewerkt. Zo'n watermerk wordt in de foto geschreven via een bepaalde formule. Een naamswijziging heeft onvermijdelijk tot gevolg dat tienduizenden foto's moeten worden aangepast. Wel, dat werk is nu versneld ingezet. Wie foto's opvraagt zal steeds minder vaak de oude naam Pijpenkabinet tegen komen. Een betere branding dus voor onze bedrijfsnaam.

Permalink

Aanwinstenexpositie verlengd

12 maart 2017

Aanwinstenexpositie verlengd

Onze mini-expositie waarin een prachtige reeks aanwinsten over 2016 te zien is, wordt tot 12 juni verlengd. Reden is de uitgelopen fotografie van deze winter waardoor onvoldoende tijd is om een nieuwe tentoonstelling voor te bereiden. Terwijl er dus achter de schermen hard wordt gewerkt, zijn de mooiste aanwinsten van afgelopen jaar dus voorlopig nog te bewonderen. Als u gelegenheid heeft, grijp uw kans en loop binnen om te zien wat 2016 voor materieel resultaat bracht!

Permalink

Een mannenwereld

10 maart 2017

Een mannenwereld

In het Tassenmuseum langs de Herengracht opent vandaag een bijzondere tentoonstelling onder de titel "It's a men's world". Alle soorten tassen voor mannen zijn te zien, gerelateerd aan activiteiten zoals de jacht, reizen, kantoor. Voor elk type tas hebben wij enkele bijpassende pijpen uitgezocht die nu in het Tassenmuseum zijn geëxposeerd. Zo staan er pijpen gesneden uit hertshoorn, met voorstelling over de hertenjacht. Of een prachtig krokodillenleren etui om pijp en tabak in mee te nemen, samen met een stijlvolle pijp zoals die in de jaren 1950 werd gerookt. Vergeet niet te gaan kijken bij ons dierbare collega-museum!

Permalink