Een vorstelijk deksel op de pijpenkop

24 juni 2013

Een vorstelijk deksel op de pijpenkop

Een fotoalbum op onze facebook pagina laat een keuze aan zilveren en zilververgulde deksels van tabakspijpen zien. Zij illustreren hoeveel zorg de roker aan zijn geliefde tabakspijp besteedde. Het zilver werd gegoten, gedreven of opengezaagd en soms deels verguld. Een antieke camee werd zelfs met diamanten bezet om de pijp een indrukwekkend uiterlijk te geven.

Zie voor het volledige fotoalbum de facebook pagina van Amsterdam Pipe Museum van 24 juni 2013

Permalink

Portretpijpen van Franse pijpenmakers

21 juni 2013

Portretpijpen van Franse pijpenmakers

De Franse figurale pijp is een fenomeen op zich. Gedurende de hele negentiende eeuw maakten sommige grotere werkplaatsen prachtige portretpijpen van bestaande personen, karaktertypen en fantasiefiguren. Het Amsterdam Pipe Museum bezit hiervan een indrukwekkende collectie waarvan hier enkele voorbeelden. Zie voor het volledige fotoalbum de facebook pagina van ons museum van 21 juni 2013.

Permalink

Verlenging Oranjetentoonstelling

13 juni 2013

Verlenging Oranjetentoonstelling

De tentoonstelling Lang Leve Oranje! loopt tot 15 juni doch is wegens succes verlengd tot 15 augustus 2013. Rondleidingen worden nog altijd gratis aangeboden. Mocht u liever een rondleiding willen combineren met een high tea dan zijn ook groepsarrangementen mogelijk. Neem daarvoor contact op met het museum (Benedict Goes 020-4211 779)

Permalink