Upgraden deelcollectie bodemvondsten

24 november 2022

Upgraden deelcollectie bodemvondsten

Ruim een maand geleden meldden wij de aankoop van een verzameling Goudse bodemvondsten. Ondertussen gaat het uitzoeken van dit materiaal onverminderd voort. Het blijkt dat deze groep talloze nieuwe voorbeelden bevat. Daarnaast besteden we ook aandacht aan kwaliteitsverbetering. De bovenstaande drie pijpenkoppen zijn daarvan een voorbeeld: vage merken of beschadigde ketels kunnen voor betere exemplaren omgewisseld worden. Mede interessant omdat van deze verzameling de vindplaatsen zorgvuldig zijn genoteerd. Op deze wijze wordt onze referentiecollectie niet alleen completer, maar ook steeds beter. Heb je zelf nog kleipijpen in huis waar je nooit meer naar kijkt, overweeg dan om ze aan ons museum te schenken om ook zelf een bijdrage te leveren.

Permalink

Museumnacht een succes

7 november 2022

Museumnacht een succes

Afgelopen museumnacht was weer als vanouds. Zoals elk jaar wordt van het museum verwacht dat er een thema of speciaal programma voor de bezoeker is. Wij konden dit jaar een perfecte replica lenen van het Van Gogh Museum: de slaapkamer van Vincent in Arles. Bekend is dat hij daar vaak zijn pijp rookte, de stoel heeft hij ook apart geschilderd met zijn pijp op de zitting. Nu fungeerde dit grote schilderij als achtergrond voor een fotoshoot. Leverde onverwachte plaatjes op, vooral omdat jongeren geen idee meer hebben hoe je een pijp vasthoudt. Deze hilarische momenten zorgde in elk geval voor een ontspannen sfeer met veel bezoek. Ruim 330 mensen bezochten ons museum op deze avond.

Permalink

Museumnacht 2022

4 november 2022

Museumnacht 2022

Musea bedenken jaarlijks een evenement om de Museumnacht Amsterdam extra luister bij te zetten. Sommige komen niet verder dan het inzetten van een DJ. Het Amsterdam Pipe Museum is de plek voor een bijzondere fotoshoot. Je kunt jezelf met een selfie of foto wanen in de slaapkamer van Vincent van Gogh. Wij hebben het beroemde schilderij van de kamer in het Gele Huis in Arles geleend van het Van Gogh Museum. Met een keus aan pijpen zoals Vincent ze zelf graag rookte, kan je jezelf portretteren met het schilderij als achtergrond. Dat levert een uniek plaatje op!

Permalink