Van nieuwsbrief naar Facebook

25 mei 2015

Van nieuwsbrief naar Facebook

Jarenlang zonden wij een Nieuwsbericht van het Amsterdam Pipe Museum, indertijd Pijpenkabinet, naar onze relaties. Na tien jaar en nummer 20 van oktober 2013 hebben wij besloten daarmee te stoppen. Inmiddels had onze pagina op Facebook, die in januari 1013 gestart was, de nieuwsbrief gedeeltelijk achterhaald. Op dit nieuwe medium zijn sindsdien onze nieuwtjes geplaatst. Like ons en keer regelmatig naar deze pagina terug!
Belangrijker nog is dat op de vernieuwde homepage van de website www.pipemuseum.nl sinds kort een nieuw vak voor onze nieuwsitems is gereserveerd. Doorklikken naar een archief maakt bovendien het terugzoeken van onze activiteiten mogelijk. Dat alles natuurlijk om te laten weten dat wij op verschillende fronten actief blijven.

Permalink

Trots om aan te kondigen....

23 mei 2015

Trots om aan te kondigen....

In de rubriek "Musea in Amsterdam" heeft het Amsterdam Pipe Museum plaats 15 bereikt van de 65 musea.
Voor wie nog niet geweest is, tijd dus voor uw bezoek aan het Amsterdams Pipe Museum!

Permalink

Sterfdag Edward Bird

20 mei 2015

Sterfdag Edward Bird

Vandaag gedenken wij de sterfdag van Edward Bird, een Engelse pijpenmaker die Amsterdam als productieplaats van kleipijpen op de kaart heeft gezet. Edward Bird gaf leiding aan een pijpenmakerij waar op grootschalige wijze voor export werd gewerkt, vooral naar Nieuw Nederland. Zijn kleipijpen met het hielmerk EB worden wereldwijd nog overal gevonden. Vooral zijn zogenaamde elleboogpijp was een bij de Indianen geliefde tabakspijp. Bird stierf op 20 mei 1665, vandaag precies drie en een halve eeuw geleden. De omvang van zijn bedrijf blijkt uit de inventaris die toen is opgemaakt. In zijn pakhuis stonden meer dan 400.000 exportpijpen op voorraad. Zijn zoon Evert Bird zou het succesvolle bedrijf voortzetten maar slaagde daarin niet. Wie meer wil weten over deze illustere in Amsterdam wonende ondernemer leest het artikel van Don Duco: De Amsterdamse pijpenmaker Eduard Bird, een levensschets (Amsterdam, 2002).

Permalink