Tentoonstelling over Goedewaagen

16 november 2015

Tentoonstelling over Goedewaagen

Het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel organiseert onder de titel Goedewaagen - veelzijdig aardewerk een expositie over de firma Goedewaagen, pijpen- en aardewerkfabrikanten in Gouda. Naast talloze soorten keramiek uit particulier bezit is er aandacht voor de pijpenfabriek Goedewaagen aan de hand van talloze bruiklenen uit het Amsterdam Pipe Museum, zowel pijpen als gereedschappen en documentatie. Wie nieuwsgierig is, de tentoonstelling loopt van 17 november 2015 tot en met 27 februari 2016, open dinsdag tot en met zaterdag.

Permalink

Museumnacht 2015 opnieuw succesvol

9 november 2015

Museumnacht 2015 opnieuw succesvol

De tweede keer dat het Amsterdam Pipe Museum meedeed met de Museumnacht Amsterdam was wederom erg gezellig. Ondanks de regen aan het begin van de avond zijn tot 2 uur 's nachts bijna 400 bezoekers geweest. Naast de hapjes en drankjes waarin rook en roken de boventoon voerde bestond ons programma uit vier lezingen over de pijproker en zijn keuze voor een bepaald model pijp. Met voorbeelden van bekende pijprokers sprak dit het publiek zeker aan. Kijk op onze Facebook pagina voor meer foto's van dit evenement.

Permalink

Posterbijdrage Museumnacht

2 november 2015

Posterbijdrage Museumnacht

Elke editie van de Museumnacht krijgt een apart ontworpen publiciteitsactie. Dit jaar zijn posters gemaakt waarbij een van onze pikante tabakspijpen is afgebeeld: een ontwerp uit de jaren 1930 waarvan de steel de vorm van een damesbeen heeft, de dij fungeert als pijpenkop. De ontwerper heeft dezelfde pijp ook voor een video gebruikt, waarbij in plaats van rook confetti uit de pijp komt! Een originele aandachtstrekker voor ons museum.

Permalink