Voorjaar op de gracht

29 maart 2019

Voorjaar op de gracht

Met de komst van twee grote buxus planten lijkt het voorjaar te zijn begonnen. Deze fraaie plantenpotten geven de gevel van het museum meer cachet. Belangrijkste functie is om te voorkomen dat auto’s op de stoep parkeren, meest pakketbezorgers of klanten van de coffeeshops in de buurt. Vandaar ook het oversized formaat. Zo kunnen wij de bezoekers dit voorjaar in elk geval ongestoord ontvangen.

Permalink

Jubileum Van der Want pijpenfabrieken

17 maart 2019

Jubileum Van der Want pijpenfabrieken

Op 17 maart 1749, vandaag precies 270 jaar geleden, legde Pieter van der Want Dirksz. zijn meesterproef af voor het Goudse pijpenmakersgilde. Hij is de stichter van de pijpenfabriek die tegenwoordig onder de naam Zenith Van der Want bekend staat. Eeuwenlang maakte de fabriek uitsluitend geperste kleipijpen. Vanaf 1920 is het bedrijf vooral bekend om zijn gegoten tabakspijpen, tegenwoordig van een holwandig systeem voorzien om optimaal droog en smaakvol te roken. In onze winkel Amsterdam Pipe Shop hebben wij het alleenrecht voor de verkoop van deze pijpen die wereldwijd gewaardeerd geworden om hun droogrokende eigenschappen.

Permalink

Lezing Digitaal Erfgoed Nederland

5 maart 2019

Lezing Digitaal Erfgoed Nederland

Op 5 maart hield Benedict Goes een lezing tijdens de Conferentie van Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) in Rotterdam, waar hij het pipeportal in wording presenteerde. Onze digitale samenwerking met meerdere tabak-gerelateerde collecties, zelfs op Europese schaal wekte bewondering bij het gespecialiseerde publiek. Deelnemers van deze conferentie waren directeuren en stafmedewerkers van musea en archieven die verantwoordelijk zijn voor de online zichtbaarheid van erfgoedcollecties. Voor wie deze relatief nieuwe site door ons museum gemaakt niet kent, kijk op www.pipeportal.eu.

Permalink