Nieuwjaarswens 2022

24 december 2021

Nieuwjaarswens 2022

De staf en vrijwilligers van het Amsterdam Pipe Museum wensen alle bezoekers van deze site een gelukkig en kalm Kerstfeest, maar vooral ook een gezond 2022. Voor het museum was het afgelopen jaar wederom een extreem jaar, met nog geen tiende van het normale aantal bezoekers en navenant negatief resultaat voor de museumwinkel. Gelukkig hebben we mooie resultaten kunnen bereiken, onder andere met het vernieuwen van deze website. Zoveel pagina's, verhalen, prachtige selecties uit de collectie zijn toegevoegd en alles meertalig. Wij hopen dat de webbezoeker de mogelijkheden benut en er enorm van geniet!

Permalink

De zoveelste lockdown

13 december 2021

De zoveelste lockdown

Vanaf vandaag is ons museum weer voor publiek gesloten. Het is geen verrassing dat een nieuwe, inmiddels derde lockdown in aantocht was, voorlopig tot half januari 2022. Voor ons museum opnieuw een tegenvaller omdat de tijd rond Kerst en Nieuwjaar een gezellige maand is, doorgaans met druk bezoek. Tijd ook om geschenken te kopen, dus omzet valt ook niet te verwachten. Beetje triest dat ook onze kerstdecoratie dit jaar weer onaangeroerd blijft.

Permalink

Opiumpijpenkoppen

9 december 2021

Opiumpijpenkoppen

In het blad Tribale Kunst verscheen deze maand een rijk geïllustreerd artikel over opiumpijpenkoppen ook wel aangeduid met het Engelse woord dampers. Aan de hand van onze uitgebreide collectie steengoed koppen laat onze conservator een dwarsdoorsnede zien van deze interessante ceramische voorwerpen. Hoewel de vorm nogal standaard is, zijn de decoraties in verschillende kleuren klei zeer creatief. Zij lopen van subtiele bamboetakjes tot uitgebreide gedichten in prachtige Chinese karakters.

Permalink