Nieuwe mijlpaal digitalisering

29 juli 2017

Nieuwe mijlpaal digitalisering

Bijna ongemerkt overschreden wij deze week de grens van dertig duizend objecten in onze online database. Waren de foto's tijdelijk weg, nu staat alles weer in zijn volle glorie op het web, met inbegrip van de ca 2.000 objecten die afgelopen winter gefotografeerd zijn. Daarmee is onze collectie vrijwel geheel gedigitaliseerd. Uitzondering vormen nog een forse reeks bodemvondstpijpen en een paar honderd persvormen. Daaraan zal in de komende winterperiode verder gewerkt worden.

Permalink

Pijpmaker bezoekt pijpenmuseum

25 juli 2017

Pijpmaker bezoekt pijpenmuseum

Sommige bezoekers zijn meer betrokken dan andere. Vandaag hadden we een zeer geïnteresseerde bezoeker: Roman Peter, pijpmaker, pijpenverzamelaar en pijpenwinkelier in Zwitserland. Tijdens de vakantie met zijn gezin bracht Roman lange tijd door in het museum met al zijn verhalen over historische pijpen. Hij genoot zichtbaar en kocht in onze museumwinkel nog een fraai stuk voor zijn verzameling. Vooral het uitwisselen van informatie met iemand die zelf ook al jaren in het vak zit is ook voor ons altijd weer een boeiende ervaring.

Permalink

Herladen foto's

12 juli 2017

Herladen foto's

Vanaf vandaag gaat onze online collectiedatabase in onderhoud. De laatste twee jaar is de standaard van onze foto's aangescherpt en nu worden alle foto's herladen. Een geweldige klus die ruim twee weken in beslag zal nemen. Wie dus iets zoekt moet even geduld hebben. Uiteindelijk komt de informatie volledig terug, aangevuld met de meest recente foto's.

Permalink