Draaidag Binnenste Buiten

22 augustus 2017

Draaidag Binnenste Buiten

Vandaag de KRO-NCRV op bezoek gehad voor een opname in de serie Binnenste Buiten. Ons pand moest eraan geloven, van onder tot boven gefilmd voor een tv-opname van acht minuten om wonen en werken in een grachtenhuis te laten zien. De uitzending zal op 2 oktober aanstaande te zien zijn. Wij hopen dat het een nieuwe stroom van bezoekers zal opleveren!

Permalink

Bezoekers geven Tripadvisor Award

11 augustus 2017

Bezoekers geven Tripadvisor Award

Net als vorig jaar verleende social media platform Tripadvisor het Amsterdam Pipe Museum ook dit jaar weer een bekroning voor ‘excellent service'. Fijn dat onze bezoekers met hun positieve feed-back dit mogelijk maakten. Overigens blijkt jaarlijks dat de maand augustus weer de drukste maand is. In de afgelopen jaren was het bezoekersaantal in augustus ruim 50% hoger dan het gemiddelde per maand, dit jaar was het zelfs 63%. Wat ons vooral opvalt is dat zoveel jongere bezoekers de weg naar het Amsterdam Pipe Museum weten te vinden: zo'n 2/3 van de bezoekers is onder de 30.

Permalink

Duitse tabaksreclame op Hollandse leest

5 augustus 2017

Duitse tabaksreclame op Hollandse leest

Van een Keulse antiquaar kochten wij onlangs een set tabaksvignetten van Duitse handelaren uit de achttiende en negentiende eeuw. Deze indertijd zo onbelangrijke drukwerkjes geven inzicht in de handel en marketing van pijptabak. Interessant is te zien hoezeer de Hollandse smaak door de Hollandse tabakshandel in deze vignetten doorklinkt. Ruim een dozijn van deze plaatjes vormen een schakel tussen twee rookculturen.

Permalink

Tegen ultraviolet

4 augustus 2017

Tegen ultraviolet

Werken in een oud pand vraagt voortdurend onderhoud en aanpassen. Deze week is de UV-wering van onze bibliotheek vernieuwd. Na jaren veilige bescherming te hebben gegeven, was deze aan vervanging toe. Een belangrijke zet om de kleurechtheid van onze bijzondere boekencollectie te waarborgen. Dankzij recente ontwikkelingen in nieuwe materialen hebben we nu een volledige bescherming tegen invallend licht. Hopelijk zijn onze erven over een generatie of langer ons daarvoor dankbaar!

Permalink