Hoge ranking Trip Advisor

25 april 2018

Hoge ranking Trip Advisor

Het Amsterdam Pipe Museum is al vele jaren uiterst populair op Tripadvisor. Jaar na jaar verdienen we al het "Certificaat van Uitmuntendheid". In de afgelopen maanden hebben we onze plaats op de ranglijst zelfs verhoogd. Vorig jaar stond het museum rond nr. 62 van de 550 attracties in Amsterdam. Nu zijn we opgewaardeerd naar nr 23. In de categorie Musea presteren we nog veel beter: nummer 5 van alle 150 musea in de regio Amsterdam. Een topprestatie voor een topmuseum!

Permalink

Dank U wel!!!

11 april 2018

Dank U wel!!!

Vandaag ontvingen wij per post een grote doos met allerlei pijpen. Bovenop lag het hierbij afgebeelde briefje met "Onder het mom: weggooien is zonde!". De oude, door opa gerookte pijpen zullen voor weinigen waarde hebben, op marktplaats blijven ze vaak onverkocht. Maar... voor het museum zeker de moeite waard om door te kijken. En wat blijkt? Eén van de pijpen heeft een tot nog toe onbekend merk, van een ander kan de steel herbruikt worden voor de restauratie van een pijp in onze collectie. En een deel is inderdaad niet echt om te bewaren, zij verdwijnen in de uitzoekbakjes in de museumwinkel en worden voor een euro als souvenir meegenomen. Al met al een goed idee om de oude pijpen en andere tabaks-prullaria aan ons museum aan te bieden. Veel dank aan de onbekende Anke & Willem Janssen. Hierbij een oproep aan alle andere Nederlanders die nog wat ongebruikt goed hebben staan! U bent welkom.

Permalink

Museumweek

9 april 2018

Museumweek

Het Amsterdam Pipe Museum is dit jaar in de publiciteit met een recente aanwinst van chique komaf. Het gaat om een megagrote meerschuimen pijpenkop van een bijzondere kristalachtige meerschuim, in zilver gemonteerd rond 1810 voor een voorname Russische officier. De pijp heeft een ingesnoerde cilindrische ketel met een schelpmotief aan de basis. Bovenop is deze voorzien van een prachtig gesmeed deksel in de vorm van een militaire helm met een imposante kam en aan weerszijden een trofee van wapentuig. Rond de onderrand van het deksel is de noodzakelijke reeks luchtinlaten aangebracht zodat de tabak in deze reuzenketel egaal kan branden. Hoewel de Museumvereniging bij de organisatie van de Museumweek preekt voor goud, is er voor rookpijpen weinig goud gebruikt. Voor ons is dit zilvergemonteerde stuk het ware goud vanwege de exclusiviteit. De Museumweek duurt tot en met 15 april.

Permalink