Wederom, Tripadvisor Award

18 november 2018

Wederom, Tripadvisor Award

Onze bezoekers blijven het Amsterdam Pipe Museum zeer positief beoordelen. Dit komt tot uiting in de hoge ranking in Tripadvisor, maar ook in de Tripadvisor Award die wij nu al vijf jaar op rij ontvangen. Het blijkt dat bezoekers hier echt naar kijken en het besluit ons te bezoeker hier van af laten hangen. Wij zullen onze gasten blijven verbazen met onze uitzonderlijke collectie en de persoonlijke rondleidingen.

Permalink

Een aanwinst in meerschuim

16 november 2018

Een aanwinst in meerschuim

Door het jaar heen zijn van die vaste momenten die aanwinsten opleveren. De jaarlijkse Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht is zo'n evenement waar altijd iets opmerkelijks te vinden is. Dit jaar is dat een forse meerschuim pijpenkop met in de hoek tussen ketel en steel een in hoogreliëf gesneden staande leeuw. Het lijkt erop dat met dit dier de Belgische leeuw bedoeld wordt en misschien werd deze pijpenkop zelfs in België gemaakt. Meerschuim laat wat dat betreft nog veel te ontdekken zodat een wat bredere studiecollectie gewenst is. Deze kop is daarom binnenkort te zien op onze collectiedatabase onder nummer APM 23.901.

Permalink

Pipeportal III

15 november 2018

Pipeportal III

Het concept van ons Pipe Portal nadert zijn voltooiing. Inmiddels is een nieuwe feature gemaakt: artikelen op het web. In deze rubriek kunnen musea hun geïllustreerde publicaties integraal presenteren. Daarmee gaat voor ons museum een lang gekoesterde wens in vervulling die binnen de oude website nooit gerealiseerd werd, namelijk een meertalige versie van publicaties. De afgelopen weken zijn de eerste vijftig artikelen geplaatst. Kijk op www.pipeportal.eu voor het resultaat.

Permalink

Scabreuze Museumnacht

5 november 2018

Scabreuze Museumnacht

In het Amsterdam Pipe Museum had de Museumnacht Amsterdam op 3 november 2018 een wat erotisch tintje. Verschillende voorbeelden van lichtzinnige en scabreuze voorstellingen op pijpen staan in ons museum opgesteld, sommige zelfs wat verborgen. Tijdens de Museumnacht zijn deze bijzondere voorwerpen extra uitgelicht. Als speciale attractie bood een centrale vitrine een peepshow op twee bijzondere pijpen die recent zijn verworven. Het gaat om imposante tabakspijpen van de Afrikaanse Balumbo stam uit Gabon. Beide pijpen hebben een lengte van zeker een halve meter en tonen als decoratie een meer dan levensgrote, in hout gesneden vulva. Indertijd werden dergelijke opmerkelijke pijpen als vruchtbaarheidssymbool gerookt.

Permalink

Kunst Kieken

1 november 2018

Kunst Kieken

Met Benedict Goes in de hoofdrol maakte de charmante vlogger Sandra Singh een boeiende youtube film over het Amsterdam Pipe Museum. Daarmee brengt zij het museum letterlijk in de huiskamer van een grote groep mensen voor wie een museumbezoek geen gewoonte is. Deze mini-docu van wel 25 minuten is een serieuze film geworden met een prachtig overzicht van onze gevarieerde collectie. Volg deze link: https://www.youtube.com/watch?v=Ad_CbsJakf0&t=1s of kijk op https://kunstkieken.nl/100-leukste-musea-van-nederland/(onderaan de pagina: musea van Amsterdam)

Permalink