Oude collectie ter veiling

11 november 2016

Oude collectie ter veiling

In de kleine maar sympathieke plaats Deuil-la-Barre onder de rook van Parijs was tot in de jaren tachtig een pijpenverzamelaar actief. Begonnen met de verzameling van zijn vader bleef deze liefhebber bij zijn bezoeken aan Parijs verder zoeken naar bijzondere aanwinsten. Na zijn overlijden hield zijn dochter de collectie van haar vader èn grootvader in ere. In een prachtige ovale neo-Lodewijk XVI tafelvitrine stond deze verzameling te pronk. Met het overlijden van de dochter dit jaar kwam het moment van verkoop. Afgelopen dinsdag was het zo ver. In het lokale veilinghuis werden de ruim 110 lots uit deze gevarieerde tweegeneratie-verzameling afgehamerd. Het Amsterdam Pipe Museum was er bij en kon een aantrekkelijke reeks aanwinsten van uiteenlopende aard aanschaffen. Let op onze database, binnen enkele weken staan deze voorwerpen compleet met foto en determinatie op onze online database www.pipemuseum.nl.

Permalink

Museumnacht opnieuw goed bezocht

7 november 2016

Museumnacht opnieuw goed bezocht

De MuseumN8 was weer een groot succes, dit jaar met opvallend veel buitenlanders. Gelukkig spreken onze vrijwilligers allemaal vier talen, dus zelfs Italianen werden in hun eigen taal geïnformeerd. Erg geslaagd was de proeverij van snuiftabak. Niemand had het ooit gebruikt, dus werd het een unieke ervaring. Wel even schrikken, maar de nasmaak was voor iedereen positief. Onze bar-tabac wekte veel verbazing met zoveel tabak- en rookgerelateerde dranken en hapjes.

Permalink

Uw snuifje staat klaar!

1 november 2016

Uw snuifje staat klaar!

Van de Museum-N8 redactie: In het Amsterdam Pipe Museum aan de Prinsengracht 488 kan je niet alleen kijken, je kunt proeven van de lekkere drankjes als rookbier, maar hier kan je ook ruiken. Ons thema is snuiftabak en er staat voor iedere bezoeker een snuifje voor je klaar!

Permalink