Boekje over kleine musea

26 januari 2016

Boekje over kleine musea

Onder de titel 9 kleine museum in Amsterdam verscheen een handzaam boekje met een korte kennismaking in tekst en beeld met negen minder bekende musea in onze hoofdstad. Het is een initiatief van Stichting Stadshart, die eerder de foto-expositie in de Anthoniesbreestraat hield (zie nieuws 4 september 2015). De tentoonstelling is zo goed ontvangen dat die boekje het logisch vervolg was. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Paul Spies, directeur van het Amsterdam Museum. De leuke uitgave is vanzelfsprekend verkrijgbaar bij het Amsterdam Pipe Museum.

Permalink

Eerste aanwinst nieuwe jaar

24 januari 2016

Eerste aanwinst nieuwe jaar

Ook in 2016 blijven we actief verzamelen. Spannend aan het begin van het jaar is dat je nooit kunt voorzien wat het nieuwe jaar zal brengen. Onze eerste aanwinst is inmiddels ingeboekt. Het is een geschilderde naampijp van Groninger herkomst. Pontificaal prijkt op de porseleinen kop de tekst "FRIKKE W. MOLACH GEB. DEN 15. MAART1832". Het gaat om een naampijp van een noord-Groninger, speciaal op verzoek geschilderd. Inmiddels hebben we kunnen naspeuren dat de persoon in Westeremden werd geboren en in Uithuizermeden werd begraven. Nader onderzoek kan nog uitwijzen welk beroep deze Frikke uitoefende. Voorlopig is het een mooi voorbeeld van een porseleinen naampijp van Nederlandse herkomst.

Permalink

130.000 plus!

8 januari 2016

130.000 plus!

Al in het eerste begin van dit jaar bereikten wij met onze website een nieuw record: de 130.000ste objectfoto is geplaatst! Daarmee is voorlopig een maximale omvang van de website bereikt. De grootte van de bestanden is zo enorm, dat extra schijfruimte gehuurd moet worden om nog meer te plaatsen. Die investering lijkt op dit moment niet relevant, want met foto's en detailfoto's van ruim 27.000 objecten bieden wij voorlopig ruimschoots voldoende voor elke webbezoeker.

Permalink