Cursus pijproken

19 november 2014

Cursus pijproken

Bij de gezellige drukte tijdens de afgelopen MuseumN8 was het natuurlijk niet mogelijk om de bezoekers - naast een blik op de gevarieerde pijpencollectie - ook de ervaring van het pijproken te bieden. Daar komt verandering in. De komende twee maanden organiseert het Amsterdam Pipe Museum diverse malen de ‘cursus pijproken'. In één avond worden enkele fijne kneepjes van het pijproken uitgelegd, die direct in de praktijk worden gebracht. Schrijf je in via info@pipemuseum.nl voor een van de volgende avonden: 19 november, 27 november, 3 december 2014. Kosten € 25,- (studentenkaart € 20,-) inclusief tabak en drankjes.

Permalink

Vijftien jaar terug

13 november 2014

Vijftien jaar terug

Reeds vier jaar na vestiging in Amsterdam heeft ons museum uit handen van directeur René Dessing de Artifexprijs ontvangen. De uitreiking vond in Utrecht plaats op 13 november 1999. Jaarlijks valt deze prijs ten deel aan een museum en andere culturele instelling met verdienste op het gebied van cultuurtoerisme. Het Amsterdamse Pijpenkabinet ontving de prijs vanwege haar initiatief een particuliere collectie als museum voor publiek open te stellen. Vooral de persoonlijke bezoekersbegeleiding door dit 'huis van de verzamelaar' werd door de jury hoog gewaardeerd: iedere bezoeker wordt namelijk persoonlijk rondgeleid. Vandaag is die prijsuitreiking exact vijftien jaar geleden en fungeert het museum nog op dezelfde wijze. Toch is er veel veranderd. Vooral de laatste jaren is het bezoek sterk toegenomen, mede dankzij de naamsverandering van het oer-Hollandse Pijpenkabinet naar het toeristische Amsterdam Pipe Museum.

Permalink

MuseumN8 een groot succes

6 november 2014

MuseumN8 een groot succes

Meer dan 500 bezoekers ontving het Amsterdam Pipe Museum, een behoorlijk aantal voor één avond op een oppervlak van een grachtenhuis. Natuurlijk trok de aankondiging dat er rookbier geproefd kon worden, maar er was ook ruim voldoende echte belangstelling voor het fraaie grachtenhuis en de bijzondere collectie. Amsterdam Pipe Museum deed dit jaar voor de eerste keer mee, maar vast niet voor de laatste. AT5 maakte een leuke reportage van maar liefst 18 minuten. Kijk op http://www.at5.nl/tv/at5-specials/aflevering/16317 - bij Amsterdam Pipe Museum.

Permalink