Steun ons

Een museum is, net als alle andere culturele instellingen, een bedrijf waar geld op wordt toegelegd. Vanzelfsprekend zijn er inkomsten, uit kaartverkoop, uit verkoop van boeken en prentbriefkaarten, verkoop van souvenirs en in ons geval van moderne pijpen. Maar zelfs daarmee wordt er geen winst gemaakt. De museale activiteiten van het verzamelen, restaureren en beheren, onderzoek en publiceren zorgen voor een structureel tekort op de begroting.

De overheid investeert in z'n algemeenheid flink in cultuur, maar niet in het Amsterdam Pipe Museum. Dit museum beheert de grootste collectie rokengerei en tabakgerelateerde voorwerpen ter wereld en heeft daarnaast een volstrekt unieke expertise over de historie van het roken. Het Amsterdam Pipe Museum ontvangt geen subsidie van het Rijk, ook niet van de stad Amsterdam. Het bestaat louter dankzij particuliere bijdragen. Donaties en schenkingen zijn voor ons museum vandaag de dag belangrijker dan ooit! 

Amsterdam Pipe Museum doet een beroep op de vrijgevigheid en betrokkenheid van particulieren en organisaties. Een gift, groot of klein, in geld of in natura, ondersteunt onze werkzaamheden, verrijkt de collectie en houdt onze activiteiten toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken met de rijke cultuur achter de pijp. Draag ook iets bij!

 

Objecten aan het museum schenken
Heeft u zelf een tabaks-gerelateerd voorwerp waar u een goed bestemming voor zoekt, dan kunt u dit schenken aan het museum.
Klik hier voor meer informatie.

De Geefwet
Het Amsterdam Pipe Museum is een Stichting met de status van Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daardoor geniet u als donateur voordelen van de Belastingdienst. Dit is geregeld in de zogenaamde Geefwet.

Deze Geefwet biedt de schenker als voordeel dat hij 125% van de waarde van de schenking mag aftrekken van de Inkomstenbelasting. Dit levert zowel de schenker een aanzienlijk voordeel op als het museum. Klik hier voor een rekenvoorbeeld om te zien hoe dat werkt.

Ondernemingen

Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, kunnen ook gebruik maken van de Geefwet en mogen zelfs 150% van het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer B.R. Goes, secretaris van het bestuur via info@pipemuseum.nl of telefonisch 020-4211779.

 

Bankgegevens
Schenkingen kunnen worden overgemaakt onder vermelding van 'schenking' naar:

Stichting Pijpenkabinet, Amsterdam

Bank: ING Bank

IBAN-nummer:  NL07 INGB 0003 1040 88

BIC CODE:  INGBNL2A

KvK-nummer: NL-41197650

BTW nr. NL0088.81.376.B.01

 

Het museum heeft de ANBI-status (algemeen nut beogende instelling) sinds 1989, en is vanaf 2001 geregistreerd als Culturele ANBI

Fiscaal nummer te gebruiken bij periodieke schenkingen met belastingaftrek (de RSIN):   088.81.376

Geen van de bestuurders van de Stichting Pijpenkabinet ontvangen een vergoeding voor hun inzet, zij doen dit op vrijwillige basis, dus voor het Goede Doel.
Ook de medewerkers, of ze nu als rondleider werken of achter de schermen op kantoor, zijn niet gesalarieerd. Zij zijn allen vrijwilligers. Alle inkomsten van de Stichting worden dan ook besteed aan het doel: de gastvrije ontvangst van bezoek in het museum, het instandhouden en uitbreiden van de collectie en het publiceren van onderzoek en kennis op onze website.


Het Amsterdam Pipe Museum wordt reeds gesteund door Culturele Fondsen zoals:

PBCF_Logo_oranje_RGB     Logo downloads NL web groen logo FCP pen