Een royaal paas-ei

31 maart 2024

Een royaal paas-ei

Het ei dat wij rond Pasen exposeren is er een van vorstelijke klasse. Ten eerste het formaat: 22 cm. hoog. Punt twee: zilveren montage, zelfs met een dubbele band halverwege waardoor de bovenhelft als deksel opent. Voor wie het niet meteen ziet het gaat om een tabakspot, gemaakt door de Nederlandse zilversmid Jurriën Schiff, vlak voor de laatste eeuwwisseling. Hij gebruikte een echt struisvogelei als uitgangpunt voor zijn unieke tabakspot. Het monteren van wonderlijke objecten uit de natuur is een traditie die stamt uit de zestiende eeuw, toen vorsten een Kunst- und Wunderkammer inrichtten met dit soort rariteiten. Dit imposante unicum is nu te zien in het Amsterdam Pipe Museum.

Permalink

Museumweek van start

30 maart 2024

Museumweek van start

Vandaag 30 maart start de Museumweek 2024, dus leen je Museumkaart uit aan een vriend, vriendin, buurvrouw, je kinderen of aan wie je maar wilt. Dan kan de ander ook ervaren hoe onverwacht, boeiend of inspirerend een bezoek aan het museum is. Raad dan als eerste het Amsterdam Pipe Museum aan, dat immers in de best-rated  top-10 staat van Tripadvisor!

Permalink

Vooraankondiging Museumweek

23 maart 2024

Vooraankondiging Museumweek

Ook dit jaar weer kun je met de Museumkaart van en ander naar een museum van eigen keuze. De Museumkaart is een persoonlijke kaart, vandaar de pasfoto erop. Maar van 30 maart tot 6 april mag je de kaart van een ander lenen en dan gratis het museum bezoeken. Dat is de actie van de Museumweek 2024. Maak gebruik van dit tijdelijke aanbod, ook door je kaart uit te lenen aan een vriend/vriendin. Wij hopen dat veel bezoekers er dan voor kiezen het Amsterdam Pipe Museum te bezoeken.

Permalink

Tabak terug op de schap

12 maart 2024

Tabak terug op de schap

Nog ruim voor het voorjaar goed bericht voor de pijproker. In onze museumwinkel is de pijptabak terug op de schap. Nadat wij de voorraad tijdens de coronaperiode uitverkochten, hebben wij geen nieuwe tabak meer ingekocht. Nu de loop naar de museumwinkel weer op niveau is, wordt het tijd ons assortiment pijptabak ook weer op orde te brengen. Volgens de huidige regels: keurig in een afgesloten kastje. Als bezoeker zie je de tabak niet, maar verkrijgbaar is deze wel! Aarzel niet te vragen.

Permalink