Website
Welkom op de website van het ultieme museum rond het thema The worldwide culture of pipesmoking of in goed Nederlands: de wonderlijke culturele tradities van pijproken, de wereld rond. Want de pijp, het persoonlijke attribuut voor genieten & ontspannen, maar ook voor rituelen & tradities, is werkelijk een spiegel van de samenleving. Dat geldt niet alleen voor Europese tabakspijp, maar evengoed voor de opiumpijp en de waterpijp.
 
Deze website biedt toegang tot een schat aan informatie over het thema van dit unieke museum:
 
- een knop voor directe toegang tot de gehele online collectie, met zoekformulier
- een knop Verder lezen naar zo'n 180 artikelen: verhalen over de achtergrond van de pijpen
- en in de navigatie bovenaan de keuze om lekker te browsen door de collectie, door onze gevarieerde documentatie, alleen de hoogtepunten of zoeken in de collectie.
- De laatste tab verwijst naar onze webshop met unieke cadeaus voor jezelf of een ander.
Het museum
Centraal aan een van de beroemde grachten van Amsterdam is in een vrij onopvallend grachtenhuis dit unieke museum gevestigd: het Amsterdam Pipe Museum. Verwonder je binnen over de onverwachte rijkdom aan vormen en materialen, design en betekenis van pijpen uit alle continenten. Het historisch interieur van het grachtenpand uit 1670 vormt een passend decor voor deze collectie van een privéverzamelaar. Sinds 1989 wordt het museum beheerd door een stichting, die toegelaten is als Geregistreerd Museum.
 
Wil je het Amsterdam Pipe Museum bezoeken?
Het museum is weer op de gebruikelijke tijden open. Klik hier voor de tijden en voorwaarden. 
Een reservering is niet meer verplicht! Online je ticket kopen is aan te raden. Ter plaatse kan je een ticket alleen cash betalen.
Koop je tickets

Contactinfo@pipemuseum.nl

Niet te missen…
Het museum heeft geen wereldberoemde meesterwerken, maar des te meer objecten die je in geen ander museum zult vinden: de oudste pijp ter wereld van 550 vChr., een kunstwerk van twintig door elkaar gevlochten kleipijpen van elk één meter gemaakt in 1897, een meerschuim tabakspijp met een deksel met zeven zilveren kanonnen die stomen als je de pijp rookt, een ivoren rookpijp uit de Chinese opiumcultuur.

Wil je alvast een indruk van wat er te zien is? Klik hier.
Of kijk met de link naar Tripadvisor hieronder wat andere bezoekers van het museum vinden: