Reparatie en restauratie

Amsterdam Pipe Shop staat bekend om service en kwaliteit. Door het inrichten van een eigen werkplaats en het opleiden van een reparateur  kan Amsterdam Pipe Shop een adequate service bieden. Daartoe behoort het advies over onderhoud en reparaties aan uw tabakspijp. Het onderhoud en de reparaties worden op de drie onderstaande niveaus op onze eigen locatie verricht. Het ambachtelijk vakmanschap nodig voor het repareren van pijpen is met de overname van de werkplaats van Han Schellings in het jaar 2000 gestart. Daarmee zijn wij de oudste en tevens laatste reparatiewerkplaats voor pijpen in ons land.

Onderhoud
Veelvoorkomend is het onderhoud van uw pijp door het uitkrabben van de koollaag in de ketel en het opnieuw polijsten van de houten kop en het caoutchouc mondstuk. Dit werk wordt vakkundig uitgevoerd en de pijp knapt daar zichtbaar van op. Daarmee neemt het rookplezier weer toe. Een tabakspijp is immers een persoonlijk voorwerp dat je graag in de hand houdt, nog wel vlak bij je gezicht. Dus het uiterlijk van de pijp wil ook wat.

rep-2002-polijsten-2
Caption

 

 

Reparaties van pijpen
Daarnaast is het repareren doot het vervangen van een doorgebeten roer of het herstellen van een gebroken tap. Ook dit werk wordt in eigen atelier uitgevoerd. Op verzoek kunnen ook roeren van een bijzondere vorm of afwijkende lengte worden gemaakt.

Restauraties van antieke pijpen
Zelfs het restaureren van antieke pijpen behoort tot de service van onze reparatiewerkplaats. Ook daarvoor kunt u een beroep doen op de werkplaats van Amsterdam Pipe Shop. Met behulp van een depot van oude en antieke onderdelen kunnen historische pijpen gerestaureerd worden en geheel stijlzuiver opnieuw worden gemonteerd. Uiteraard geldt dat ook voor het vakkundig schoonmaken.

 

In bepaalde periodes is de vraag groter dan onze reparateur aan kan. Daarom kan het voorkomen dat we pijpen die niet in onze winkel zijn gekocht niet aannemen ter reparatie. In andere gevallen is de pijp van te slechte kwaliteit, waardoor een reparatie nauwelijks nog zin heeft. Wij hopen dat u begrip heeft voor onze keuze hierin.

Uiteraard staat het u altijd vrij om met vragen naar ons toe te komen. Een redelijk advies kunt u altijd van ons verwachten.