Collectienummer:

APM 3.540a

Deelcollectie:

archiefstukken en foto's

Titel:

foto

Trefwoord:

foto kasterswinkel

Beschrijving:

Foto voorstellend de kasterswinkel in de pijpenmakerij van de firma P. Goedewaagen & Zoon aan het Jaagpad te Gouda. Aan een lange werkbank zitten aan weerszijden drie mannen, links een rolder en rechts twee kasters. Tegen de achterwand een rek met bakken pijpen. Verlichting met twee elektrische hanglampen, de kabels met porseleinen stoppen langs het plafond.

Datum:

Jaar 1912


Maten:

AlgemeenHoogte12 cm
Breedte17 cm
Kenmerken
Materiaalfotopapier (papier)
Techniekfoto
Kleurwit
Afwerking zwart, wit
Gebruikssporen verkleurd
Productie
ContinentEuropa
Regio internationaalWest-Europa
LandNederland
Regio nationaalZuid-Holland
PlaatsGouda
MakerFirma P. Goedewaagen & Zoon
Aanwinst
Jaar 1977
Provenance Schoonloo, Aart Goedewaagen
Schoonloo, particulier bezit familie Goedewaagen, 1955-1977
Gouda, Aart Goedewaagen II, 1927-1955
Gouda, Aart Goedewaagen I, 1912-1927
Commentaar
Afgebeeld in: Goedewaagen's Pijpen, catalogus nr 6, Gouda, 1912, laatste pagina. Dit exemplaar. Onderschrift "Het vormen der pijpen".
Literatuur
Don Duco, Goedewaagen 200 jaar pijpenfabrikant. MaarsbergenTabaktueel Magazine, /4, 1979. p 35, foto. Dit exemplaar.
D.H. Duco, De techniek van het pijpmakersbedrijf te Gouda. OxfordBAR International Series, TACTP Vol. IV, /92, 1980. foto 48. Dit exemplaar (afgesneden).
A. Carmiggelt, G. van den Eynde, Een 17de-eeuwse tabakspijpenoven in Breda. Breda, 1993. p 13, afb 8. Dit exemplaar.
D.H. Duco, Koninklijke Goedewaagen; Een veelzijdig ceramisch bedrijf, 1779-1982. Leiden, 1999. p 65, afb 80. Dit exemplaar.
Don Duco, Een lonenboek uit het jaar 1917. Amsterdam, 2017. afb 3. Dit exemplaar.
Sarah de Barros Viana Hissa, O Petyn no Cachimbo branco: arqueologica e fumo nos séculos XVII ao XIX. Rio de Janeiro, 2018. p 90, foto 23. Dit exemplaar.
Expositie
Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, tentoonstelling "Goedewaagen Gouds aardewerk", 17 november 2015 - 27 februari 2016.

If you have any comments, suggestions or additions, click here to send us an email