home > zoeken > objectcatalogus

Zoeken in de objectcatalogus

De database

In het veld 'vrij trefwoord' kunt u elk zoekwoord invoeren: maker, decoratie, merk, geografische naam, enzovoorts.

Wilt u hulp bij het vinden van woorden die in de database gebruikt worden, probeer dan de velden hoofdcollectie en deelcollecties. U zoekt dan specifiek in de aangegeven deelcollectie.

Nadere uitleg over de inhoud van de deelcollecties vind u in de virtuele expositie 'Deelcollecties' onder de tab Thema's. Daar krijgt u ook de voorgeprogrammeerde selecties van deze deelcollecties.

De online database is continue in ontwikkeling. Gegevens over de museumvoorwerpen worden aangevuld en gecorrigeerd, nieuwe aanwinsten worden toegevoegd. Nog niet alle objecten zijn gefotografeerd, maar regelmatig worden nieuwe groepen aan de database toegevoegd. Op dit moment is informatie over 28.533 objecten in de online database beschikbaar (laatste update 21-07-2017). In totaal zijn in deze database 81.343 unieke objectfoto's opgenomen.

Hoe ver is de digitalisering van de collectie?

Help

Rechten

Objectcatalogus

Hoofdcollectie