Amsterdam Pipe Museum
$('#mast1').cycle({
			delay: 2000,
			speed: 3000
		});
$('#mast4').cycle({
			delay: 1000,
			speed: 4000
		});
$('#mast7').cycle({
			delay: 2000,
			speed: 2000
		});
$('#mast10').cycle({
			delay: 0,
			speed: 3000
		});
home > nieuws

Nieuws

Gipskernen van Koninklijke Goedewaagen
18 januari 2013

Het Pijpenkabinet besteedt veel aandacht aan het digitaliseren van de collectie. Deze week is een deelcollectie on-line gebracht waarvan weinigen het bestaan kennen. Het gaat om de groep gipskernen, ontwerpen voor pijpenkoppen uit de twintigste eeuw. Deze massieve uit gips gemaakte proefpijpen werden in de pijpenfabriek gebruikt om gietmallen te maken. Zij zijn dus het eerste exemplaar van een bepaald ontwerp.

Bij de overdracht van het historisch materiaal van de Koninklijke Goedewaagen naar het Pijpenkabinet gingen talloze van deze modelletjes over. Zij zijn van groot belang om de modelnummers te leren kennen en daarmee de officiële naam van het pijpmodel. Verder zegt het uiterlijk van de kern iets over de ontstaansdatum en dus de startdatum van een bepaald pijpmodel.

Wie interesse heeft kan on-line - www.pipemuseum.nl - deze complete deelcollectie nu bekijken en bestuderen.


Nieuwe directeur
4 januari 2013

Per 1 januari 2013 is Patricia Olsthoorn aangesteld als directeur van het Pijpenkabinet. Al in het najaar van 2012 trad zij aan als vrijwilliger om haar aanstelling voor te bereiden met een imago en marktonderzoek. Haar bijdrage is van groot belang om het museum een duidelijker en meer extern gericht gezicht te geven. Patricia is in de museale wereld geen onbekende. Zo werkte zij onder andere bij het Haags Historisch Museum en Museum Gouda als collectiebeheerder en projectleider. De laatste jaren heeft zij haar kennis verder uitgebreid op het gebied van cultureel ondernemerschap. Haar veelzijdige blik en marketing gerichte aanpak zal ons gespecialiseerde museum een veel duidelijker gezicht geven.