Amsterdam Pipe Museum
$('#mast1').cycle({
			delay: 2000,
			speed: 3000
		});
$('#mast4').cycle({
			delay: 1000,
			speed: 4000
		});
$('#mast7').cycle({
			delay: 1000,
			speed: 4000
		});
$('#mast10').cycle({
			delay: 0,
			speed: 4000
		});
home > nieuws

Nieuws

Nieuwe onderscheiding van Tripadvisor
27 mei 2019

Tripadvisor verleende ons museum de laatste jaren steeds een Certificate for Excellence. Dit betekent dat onze bezoekers het museum met een zeer ruime voldoende beoordelen, in service, ervaring, klantvriendelijkheid. Nu we deze award vijf jaar achtereen ontvangen hebben, levert dat nu een nieuwe kwalificatie op: Hall of Fame. We dragen deze titel met trots en blijven onze gasten een onverwacht rijke ervaring bieden te midden van onze wereldwijde collecte in een fraai grachtenhuis.


Collectie etnografica
19 mei 2019

In het Belgische Turnhout woont al sinds jaar en dag de bijzondere verzamelaar van etnografica Gi Mateusen. Vanuit zijn brede belangstelling voor de Afrikaanse culturen bracht hij een fantastisch ensemble bijeen van louter gefigureerde objecten, zoals vruchtbaarheidsbeeldjes, goudgewichten en vooral kammen. Om ruimte te maken besloot Mateusen zijn pijpen en tabaksgerelateerde voorwerpen te verkopen. Vandaag vond de koop en overdracht aan ons museum plaats. Als Belgische verzamelaar had hij vooral voorwerpen uit Kongo. Voor ons museum vormt de aankoop van zo'n honderd voorwerpen een belangrijke aanvulling op het rookgerei dat wij uit Afrikaanse landen reeds hebben. Bijgaande afbeelding geeft een indruk van de onverwachte variatie aan vormenrijkdom.


Afsluiting winter-fotografie
6 mei 2019

Gisteren hebben we na enkele maanden de tijdelijke fotostudio ontmanteld, voor ons het startsein voor het toeristenseizoen. De fotosessies zijn opnieuw bijzonder succesvol geweest. We eindigen met net iets meer dan 165.000 foto's in onze database! Een fantastisch record voor een winterperiode hard werken. Daarmee zijn de aanwinsten over het afgelopen jaar vrijwel bijgewerkt. We zijn er nu weer voor de toeristen die zich graag laten verstrooien met verhalen over de wereldwijde rookcultuur. Laat ze maar komen!